Logo
in     Door Acoustic Stage 11-02-2016
0

Marvin Dee is eigenlijk een band, geen singer-songwriter. De band is gevormd rondom de composities van Marvin Dee, een Singer-Songwriter uit Capelle aan den IJssel. Marvin is al zijn hele leven bezig met muziek; als kind stond hij al regelmatig op een podium. Op 24 oktober bracht hij zijn tweede EP “If Only Brief” uit. De eerste single hiervan (When You Go), met videoclip, is in September verschenen. De tweede single (Dark Days) verscheen 1 januari 2016.

Marvin's stijl als singer songwriter is echt uniek, je zou het kunnen omschrijven als complexe doch toegankelijke pop-rock muziek met invloeden van folk, jazz, blues en country, maar ook zijn achtergrond in het theater is terug te horen. Marvin en zijn band laten zich inspireren door de meest uiteenlopende invloeden en, misschien wel het belangrijkste, zij weten hun complexe muziek niet alleen in de studio, maar ook live over te brengen, inclusief 5 stemmige zangpartijen. Ik denk dat het zo moeilijk is om zijn muziek te typeren, omdat de beste omschrijving ervoor simpelweg ‘Marvin’ is. Marvin eet, slaapt, ademt en leeft muziek, en dat hoor je terug.

De combinatie van onuitputtende passie en volledige toewijding heeft ervoor gezorgd dat Marvin in korte tijd al heel veel heeft bereikt. Begin 2014 bracht hij zijn eerste EP “Devil Eyes”uit. Op 24 januari 2015 verscheen zijn follow-up single ‘Soldier On’, welke 5 weken in “Kees’ Koffertje zat op NPO Radio 1. De band stond vorig jaar onder andere op Festival The Brave en meerdere malen live in de studio van Radio 1 en 3FM. Inmiddels is de nieuwe EP en eerste videoclip verschenen. De band haalde de halve finales van De Grote Prijs van Rotterdam (2014), Waterproof (2015) en de Grote Prijs van de Bollenstreek (2015), en Marvin won in 2014 de titel “Beste Singer Songwriter van Delft”. In 2016 staan er al optredens gepland in de Tolhuistuin (Paradiso), Kroepoekfabriek, PopEI, en Tivoli Vredenburg.

In 2012 begon Marvin serieus als zelfstandig singer-songwriter. Al snel sloot gitarist Rick Beekman zich aan om een akoestisch duo te vormen; inmiddels zijn de twee perfect op elkaar ingespeeld. Binnen een jaar is het duo gegroeid tot een volwaardige band met de toevoeging van Quintijn Kuypers op de basgitaar, Bram Gorel op drums en backingvocals van Sanne Runia en Maarten Kat.

Captcha

0 Reacties
Copyright © 2012-2023 Acoustic Stage, Alle Rechten Voorbehouden | Ontworpen door Designing Is Art