Logo
in     Door Acoustic Stage 07-12-2016
0

Maurice van Hoek (25 januari 1992) ontvlucht in 2015 het conservatorium en stelt in drie maanden Amerika vast dat country zijn leven is. Hij trekt naar de seventies countryfolk van The Eagles en James Taylor. Op zijn zwerftocht schrijft hij voor het eerst persoonlijke songs over zijn belevenissen en emoties. Ze vormen de basis voor zijn debuut album ‘Live Forevermore’.

In Amerika laat Maurice alles los. Hij voelt zich meer dan ooit aangetrokken tot country. “Drie akkoorden en de waarheid spreken, dat moet je kunnen. Alles wat het liedje dient.”
Maurice keert opgelucht terug, met een visie en eindelijk een reden te doen wat hij het liefst doet, songs schrijven.

Terug in Nederland voltooit hij zijn studie en werkt hij tegelijk aan zijn composities, zijn band en zijn eerste album. ‘Live Forevermore’ komt uit op 6 mei 2016. Maurice studeert cum laude af en krijgt lovende recensies op het album. Maurice speelt waar hij kan. Duo-optredens, huiskamerconcerten en de hoek van de straat, met zijn gitaar en mondharmonica.

In 2017 groeien Maurice en zijn band naar een hechte eenheid, hij schrijft veel nieuwe songs en stippelt een strak pad uit naar de toekomst. Drie singles kondigen vanaf 17 maart de komst aan van een nieuw album wat in het voorjaar van 2018 zal verschijnen, waarmee hij de ontwikkeling tot ‘Countryfenomeen’ voortzet.


De pers over Maurice van Hoek en ‘Live Forevermore’:
‘Dit is onnederlands goed’ – De Amer
‘Een parel om te koesteren’ – OOR
‘Maurice van Hoek proves to be the real deal with his debut album and the best is only yet to come from him’ – Country Perspectve (Nashville)
‘Zeer veel belovend debuut album’ – Altcountry.nl


www.mauricevanhoek.nl

 

Captcha

0 Reacties
Copyright © 2012-2023 Acoustic Stage, Alle Rechten Voorbehouden | Ontworpen door Designing Is Art