Logo
in     Door Acoustic Stage 07-12-2016
0

Judy Blank is terug. Met een koffer vol nieuwe liedjes over klein geluk, Louisiana en je draai proberen te vinden in de wereld.

In het tweede seizoen van het televisieprogramma ‘de Beste Singer-Songwriter van Nederland’ (2013) leerden we Judy kennen als pianomeisje met het hart op de tong. Ze eindigde in de finale, waarna er samen met de andere deelnemers een uitverkochte tour volgde door de grote zalen van Nederland.

‘When The Storm Hits’, Blanks in 2014 uitgekomen debuutalbum, kreeg een viersterrenrecensie in OOR. De kleurrijk ingevulde pianonummers, waarin sterke melodieën en een krachtig, authentiek stemgeluid de toon zetten, bleken ook live goed te werken. Ze speelde op North Sea Jazz, Lowlands en Pinkpop, was te zien bij De Wereld Draait Door en reisde later in het jaar het land het land door voor haar eerste eigen clubtour, die zalen als Paradiso en Tivoli niet oversloeg. Ze eindigde de tour als een van de afsluitende acts op het Songbird Festival.

Inmiddels is ze met haar muziek, die bij iedereen met een beetje gevoel keihard binnenkomt, een iets andere weg ingeslagen. Gewapend met gitaar zet ze een andere sound neer dan voorheen. Veel van de liedjes zijn geïnspireerd door haar recente reizen naar Amerika. Daar speelde ze in intieme setting op open mics in verschillende bars en cafés in Louisiana, waar ze al gauw talk of the day werd. Binnen een mum van tijd werd ze gevraagd te spelen op het lokale radiostation en had ze nieuwe optredens bij. Ook droomde ze weg bij shows van haar grootste inspiratiebronnen: folk/countryduo The Wood Brothers en Ben Howard. Ze ontmoette, beleefde, nam de tijd om te groeien; en dat is te horen. De teksten zijn volwassener, doorleefder en eerlijker dan ooit. Met haar nieuwe liedjes deelt ze haar hersenspinsels op een houten veranda in Lake Arthur, laat ze je proeven van met suiker bestuifde beignets in New Orleans en bezingt ze dagelijkse strubbelingen met een stem waar je kippenvel van krijgt.

Judy Blank werkt momenteel aan haar tweede album en is geselecteerd voor de Popronde, waarmee ze dit najaar in verschillende steden in Nederland te zien is.

''This young girl sang some songs that made my heart drum. If she was anywhere around me, I'd go see her ev'ry night.'' – Seasick Steve

Social

Facebook: https://www.facebook.com/judyblankmusic
Twitter: judy__blank
Instagram: judyblankmusic

 

Captcha

0 Reacties
Copyright © 2012-2024 Acoustic Stage, Alle Rechten Voorbehouden | Ontworpen door Designing Is Art