Logo
in     Door Acoustic Stage 19-12-2015
0

Dowle is een singer-songwriter die uit Alphen aan den Rijn komt. Hij kent zijn ervaring als singer-songwriter door songwriterwedstrijden (Alphen en Leiden), open mic avonden en pub gigs! Liedjes schrijft hij al vanaf zijn 15de en heeft daardoor een aardig repertoire de laatste jaren kunnen opbouwen. De origine van zijn 4de geboortenaam, Dowle, komt uit Ierland. Het betekent letterlijk ‘donker harige buitenstaander/buitenlander’. Als je hem op het podium ziet staan is het ook grappig om te zien, dat hij inderdaad donker haar heeft en zijn liedjes ook vaak gaan over een onzeker persoon die zich afgeschermd voelt van zijn omgeving. Dit kan ontstaan door liefde maar ook door geloof en heimwee. Hij is sterk beïnvloed door de folky sound van Damien Rice, Lisa Hannigan, Gavin James, Hozier en Ed Sheeran.

In augustus 2015 heeft hij zijn eerste EP genaamd ‘Birds Of White’’ opgenomen in een Alphense studio. Het gaat voor het grootste gedeelte over het verlies van zijn opa die hij door het gevolg van kanker heeft verloren op zijn 15de.

Najaar 2016 hoopt hij een hele LP te doen uitbrengen genaamd ‘About You’. De albumtitel verraadt het stiekem al. Het zijn allemaal liedjes die hij voor verschillende personen heeft geschreven en maakt van deze losse liedjes een eenheid van een hele album. Dit kunnen exen, kennissen, familie en liefdes zijn... noem het maar op!

Captcha

0 Reacties
Copyright © 2012-2024 Acoustic Stage, Alle Rechten Voorbehouden | Ontworpen door Designing Is Art