Logo
in     Door Acoustic Stage 22-01-2016
0

Muzikale duizendpoot en upcoming schreeuwer-songwriter Thijs Heij (1988) timmert al sinds 2007 aan de weg. Z’n CV is dan ook te lang om op te noemen. Na 2 soloalbums en een hoop zijprojecten kwam hij in 2013 met zijn 3e, goed ontvangen, zelf geproduceerde solo-album ‘Als Iets In De Knoop Zit, Maak Er Dan Niet Nog Een Knoop In’ waarvan de titelsong is geeindigd op nr.7 in de Top 030 van 3VOOR12 Utrecht.

Hij bracht samen met Utrechtse singer-songwriter Erny Green het album ‘Sound of Neonlight’ uit, dat hoge ogen scoorde in de serieuze Nederlandse en Belgische muziekpers (o.a. 3FM & OOR). ‘Sound of Neonlight’ werd geproduceerd door Maarten Besseling (bekend van ‘In A Cabin With..’, ‘Minus The Tiger en ‘Aestrid’) Naast zijn bijdrage aan het werk van Erny Green werkte Thijs ook samen met de eerste release van Utrechtse math/noise-core-band ‘Mary Fields’ en singer-soundwriter Joop Nolles.

Tevens was er in het voorjaar van 2013 een uiterst succesvolle Joy Division Tribute tour langs de grote popzalen als ‘Joy Division Undercover’ (met o.a. Henk Koorn van ‘Hallo Venray’). Door het grote succes hervatten ze hun tour in 2015.

Ook nam Thijs deel aan Giel Beelen’s kindje ‘De Beste Singer-Songwriter Van Nederland’, waarin hij de jury platspeelde en niets dan positieve reacties ontving. Giel bestempelde hem als uniek en woordkunstenaar, Eric Corton genoot van z’n teksten en gitaarspel en Miss Montreal vond hem een leuke jongen. (Zie hier: http://youtu.be/TKSJlpdj8oU)

Inmiddels is er een nieuwe single (https://youtu.be/KSYy5a7ldu0) en een nieuwe EP, genaamd ‘eePee’, die goed werdt ontvangen door de media. Door het gebruik van een naaktfoto als hoes werd de EP van de Utrechtse muzikant geweigerd op o.a. iTunes en Spotify. Naar aanleiding daarvan schreef Thijs een column voor Never Mind The Hype over de afnemende vrijheid van kunstenaars, de verpreutsing van de samenleving anno 2015 en hoe daar toch je draai in te vinden. (Zie hier: http://nmth.nl/column-creatieve-vrijheid/)

Thijs Heij profileert zich als het debiele broertje van de Nederlandstalige muziek-familie. Bijgestaan door de leden van de Utrechtse grindcore band Mary Fields zorgt Thijs voor een vette sound, expliciete teksten en een bak met pleurisherrie. Samen zijn ze rauw, vies en hard en niet bang voor kritiek: ze horen het toch niet! Na de zomer is Heij met zijn nieuwe band te vinden door het hele land.

Captcha

0 Reacties
Copyright © 2012-2024 Acoustic Stage, Alle Rechten Voorbehouden | Ontworpen door Designing Is Art